Sivut

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Mekkotutoriaali

Tässä se lupaamani mekkotutoriaali. Jos on jotain kysyttävää ohjeesta tai tarvitset apua niin autan mielelläni.

Mekkoa varten tarvitset:
-sopiva pala kangasta
-tarranauhaa tai neppareita
-(kapeaa nauhaa)
-(pitsiä,tylliä tms. koristeeksi)

1. Leikkaa kankaasta mekon yläosaa varten suorakulmio, jonka leveys on nuken ympärys+1,5cm  ja korkeus haluamasi pituusx2+saumavarat. Leikkaa helmaksi suorakulmio, jonka korkeus on haluamasi pituus+saumavarat ja leveys n. 2,5xnuken ympärys

2. Taita helman reunasta n.0.5cm nurjalle ja ompele taitos kiinni. Jos haluat voit helman huolittelun jälkeen ommella helmaan pitsiä tai tylliä koristeeksi.

3. Taita yläosan molemmista lyhyistä reunoista n. 0,5cm nurjalle. Taita kappale keskeltä.

4. Ompele reunat kiinni. Tässä vaiheessa voit myös ommella yläosan reunoihin nepparit tai tarranauhaa.

5. Ompele helman pidemmälle huolittelemattomalle reunalle poimu lanka/langat. (Lanka ei erotu kuvassa valitettavasti kovin hyvin.)

6. Poimuta helmasta samanpituinen kuin yläosa ja asettele poimut tasaisesti jokapuolelle helmaa. (Huom. helma kannattaa jättää kummastakin päästä muutaman millin pitemmäksi kuin yläosa, niin se helpottaa 9. vaihetta.)

7. Kiinnitä yläosa ja helmaosa toisiinsa nuppineuloilla ja ompele kiinni. Jos ompelet käsin, niin huolehdi siitä että poimut kiinnittyvät siististi. (Kannattaa jättää helmaosa menemään vähän yläosan reunojen yli edelleen helpottaaksesi 9. vaihetta)

8. Helma & yläosa ommeltuna ja poimulanka poistettu.

9. Taita helman molemmista lyhyistä reunoista yläosan alapuolelta n. 0,5 cm nurjalle 2-3cm matkalta(tämä helpottaa mekon pukemista nukelle) ja ompele taitokset kiinni.

10. Ompele helma takaa kiinni. Aloita ompelu taitosten päättymiskohdasta.

Helma ommeltuna ja mekko oikeinpäin käännettynä. Mekko on nyt valmis, jos et halua tehdä olkaimia.

11. Leikkaa nauhasta olkaimia varten kaksi sopivan pituista pätkää, joiden pituuteen on lisätty saumavarat. Nauhojen päät voi huolitella vaikkapa läpinäkyvällä kynsilakalla, niin ne eivät purkaannu. Solmin samasta nauhasta myös rusetin koristeeksi mekon yläosaan.

12. Merkitse mekon yläosaan nuppineuloilla olkainten paikat.

13. Ompele olkaimet(ja rusetti) paikoilleen. Ja viimein mekko on valmis!

Valmis mekko kokonaan...

...ja nuken päällä.

Toivottavasti tästä ohjeesta on jollekin apua ja ohjeet on ymmärrettävät. Virkkasin niitä nepparikukkia lisää ja tein niistä rannekorun ja tänään neuloin Medille takin. Niistä lisää sitten seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti